vårt mål: en demokratisk, decentraliserad och hållbar energimarknad

Det låter stort. Och det är det också. Men egentligen ändå ganska enkelt. Låt oss ta det från början. 

Energimarknaden genomgår just nu de största förändringarna sedan avregleringsvågen på 1990-talet. Elnäten digitaliseras. Samhället elektrifieras. Nya aktörer kliver in och bidrar med innovationer, kunnande och flexibilitet till systemet. Den förnybara energin växer starkt och håller på att mogna till en stabil resurs och lönsam affär för allt från kommunala energibolag och industrier till privatpersoner och sol- och vindkraftsägare. Snart kommer bilar, båtar, hus och industrier vara uppkopplade mot elmarknaden och med hjälp av batterier och smarta algoritmer fungera som minst lika viktiga stötestenar i elsystemet som trotjänarna vatten- och kärnkraft.

Decentralisering. Demokratisering. En värld där alla kan bidra till att göra hållbarhet till det nya normala.

Frågan är: hur ska energibolag, industrier, batteriägare samt sol- och vindkraftsägare tjäna pengar på den här utvecklingen? Vilka nya produkter och tjänster ligger och gömmer sig på vägen mot framtiden?

Det vet vi. Vår affärsidé är att hjälpa företag att bli lönsamma aktörer på en allt mer decentraliserad energimarknad. Vår hela grej är att utnyttja förändringarna på energimarknaden för att för våra kunders räkning skapa lönsamma och hållbara affärer av investeringar i förnybar energi. Och vi gör det genom branschens bästa och mest djuplodande marknadsinsikt.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om hur du kan tjäna pengar på förnybar energi och samtidigt vara med och bidra till ett hållbart samhälle.

/Lars Skoglund och teamet bakom Ntricity