Systemingenjör

 

Vill du vara med och forma framtidens energilandskap och göra verklig skillnad för kommande generationer? 

Som Systemingenjör här hos oss på Ntricity har du en viktig roll för att vi ska kunna nå vårt mål att utveckla och implementera innovativa och effektiva lösningar inom hållbar energi, och därigenom bidra till en mer hållbar framtid. 

Vindkraft och solceller

Om rollen 

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för våra systemlösningar. Detta innebär att du definierar systemlösningen för hur de flexibla resurserna, såsom vindkraftparker, flexibla industriresurser eller solkraftanläggningar med batterilager i megawatt-storlek, ska fungera och styras.  

Ditt huvudansvar är att skapa en tydlig systembeskrivning för hur våra viktigaste resurser fungerar och att säkerställa att vi har full kontroll över hur sol, vind, batterier och elpannor hanteras. 

Du kommer ta fram systemlösningen för att optimera användningen av dessa resurser. Det innebär att du aktivt bidrar till att forma och säkerställa att anläggningarna utnyttjas på ett effektivt sätt. 

Tillsammans med våra mjukvaru- och integrationsingenjörer kommer du att spela en nyckelroll i att utveckla en kontrollstrategi. Denna strategi syftar till att säkerställa optimal användning av anläggningarna, vilket gynnar både kundens ekonomi och stöder klimatmålen inom den gröna omställningen. 

De flesta av våra anläggningar kopplas upp mot Svenskakraftnäts stödtjänstmarknader och det är din uppgift att driva förkvalificeringsansökningarna mot Svenska Kraftnät. 

Vem är du?  

  • Du är en erfaren Systemingenjör som jobbat inom kraftbranschen. Där har du arbetat med systemdesign inkl. specifikationer och kontrollstrategier. Kanske har du även arbetat med förkvalificeringar för stödtjänster, 
  • Du vill gärna jobba i ett litet bolag där vi hjälper varandra, med både högt och lågt. 
  • Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat 

Vilka är vi? 

Energibranschen står inför en enorm förändring – från storskalig energiproduktion till lokal, decentraliserad förnyelsebar produktion och lagring av energi. Vår mjukvara banar väg för företag att effektivt integreras med elmarknaden, vilket underlättar försäljning av förnybar energi från batterilagring, solenergi och vindkraft vid tidpunkter som ger bäst betalt. Vi är stolta över att ha ett team bestående av några av branschens bästa och mest engagerade experter, som är dedikerade att göra förnybara energikällor lönsamma. 

Bra att veta 

Placeringsort är Stockholm, med förväntan på 2-3 resdagar per månad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.   

Vill du veta mer om Ntricity och tjänsten som System Engineer?  
Kontakta Carl Heyman (CTO) via LinkedIn eller på telefon 0730-33 10 90. 

Ansökan 

Skicka ditt CV och/eller Linkedinprofil till rekrytering@ntricity.se. Skriv “Systemingenjör” i ämnesraden. 

Vi ser över ansökningarna löpande.