Ntricity expanderar med nytt kapital och starka partnerskap för att göra hållbarhet lönsamt

26 april, 2023

Pressmeddelande
Ntricity, tjänste- och plattformsleverantören för energiflexibilitet, tar nu ytterligare steg mot att göra hållbarhet lönsamt. Genom flera nya samarbeten med lokala energibolag och större industrikunder samt ägare av förnybar produktion, ska Ntricity bidra till elektrifieringen av samhället.

För att möta den ökande efterfrågan på marknaden har Ntricity nyligen säkrat upp ett tillväxtkapital om 8,7 miljoner kr genom en mindre grupp privata investerare.

Utöver kapital får Ntricity omedelbar operativ förstärkning i form av Martin Hellgren som extern CTO. I styrelsen tar Niklas Cassel över ordförandeskapet och kommer ha en aktiv roll  i utvecklingen av bolaget. Styrelsen får även förstärkning genom Emira Blomberg som kommer att bidra med nyckelkompetens inom rekrytering för att säkerställa en expansiv tillväxtfas. Kjell Persson, medgrundare till Ntricity, fortsätter som styrelseledamot.

Lars Skoglund, VD och delägare, kommenterar: ”Vi har jobbat länge med att få in rätt ägare och engagerade personer för Ntricitys framtida resa och har nu äntligen hittat rätt. Jag ser fram emot att nu jobba vidare med bolagets utveckling tillsammans med Emira, Martin och Niklas.”

Ntricitys aggregerings- och handelsplattform frigör flexibilitet som banar väg för framtidens elmarknad. I det korta perspektivet kommer Ntricity fokusera på att realisera de projekt som finns med befintliga kunder och göra dem till framgångsrika aktörer på marknaden. För att uppnå detta behövs förstärkning i form av medarbetare inom främst energimarknad och automation.

Med ett starkt kapital, operativ förstärkning och nyckelkompetens inom rekrytering, är Ntricity redo att ta nästa steg mot att göra hållbarhet lönsamt och bidra till en grönare framtid.

För mer information, kontakta:
Lars Skoglund
lars.skoglund@ntricity.com

Om Ntricity
Ntricity syftar till att hjälpa företag att bli lönsamma aktörer på en allt mer decentraliserad energimarknad. Företaget har en affärsidé som innebär att utnyttja förändringarna på energimarknaden för att skapa hållbara och lönsamma affärer åt sina kunder genom investeringar i förnybar energi. 

Ntricity fokuserar på att erbjuda branschens bästa och mest djuplodande marknadsinsikt för att hjälpa kunderna att tjäna pengar på förnybar energi samtidigt som de bidrar till ett hållbart samhälle. Företagets mål är att främja decentralisering, demokratisering och hållbarhet inom energimarknaden