Nu är vi med i Power Circle!

9 februari, 2021

Ntricity har gått in som ny medlem i Power Circle, elkraftbranschens intresseorganisation.

– Vi är jätteglada över att ha blivit del av Power Circles nätverk. För oss representerar Power Circle själva andan i framtidens elsystem. Med medlemskapet får vi tillgång till ett forum av likasinnade, där vi kan samarbeta för att skapa ett decentraliserat och demokratiskt elsystem som främjar elektrifieringen och bidrar till ett hållbart samhälle, säger Lars Skoglund, VD för Ntricity.  

Han grundade Ntricity efter att under tio år arbetat i flera olika roller i hjärtat av nordisk elmarknad och kraftproduktion. Och han medger att det skedde i en anda av – frustration.

– Jag hade länge insett vilka möjligheter som fanns att skapa ett elsystem där förnybar energi är en stabil tillgång och en lönsam affär för kommunala energibolag, industrier och privatpersoner. Samtidigt blev jag trött på att utvecklingen bromsades upp av gamla regleringar och ett fåtal stora, oligopolliknande aktörer. Nu ser vi hur både EU och svenska politiker banar vägen för ett öppet, demokratiskt elsystem som bidrar till ett hållbart samhälle. Många bolag vet inte hur de ska hantera det. De ser förändringarna komma, men vet inte hur de ska skapa lönsamhet i exempelvis batterier eller investeringar i förnybar energi. Det är där vi kan bistå med vår expertis, säger Lars Skoglund.

Ntricitys verksamhet går ut på att genom affärsutveckling och intelligent aggregering av energiresurser hjälpa företag att utveckla nya, lönsamma tjänster inom förnybar energi och därmed bidra till utvecklingen av en hållbar och demokratisk energimarknad. 

Bolaget ingick nyligen ett samarbetsavtal med Varberg Energi. Samarbetet går ut på att, med hjälp av Ntricitys tekniska plattform, kombinera elbilar, batterier och andra resurser hos företag och privatpersoner med ett nätbatteri för att balansera energi och bidra till en demokratisering av elsystemet.

– Det som är unikt med det här är att vi nu äntligen skrider till verket – och plockar fram affärer som ett energibolag i sin tur kommer att kunna erbjuda till sina kunder. På så sätt ser vi till att uppnå ett maximalt värdeskapande i batteriet. Men det här är bara en i raden av nyheter från Ntricity. Vi har mängder av spännande saker på gång som vi hoppas kunna återkomma till inom en snart framtid!, säger Lars Skoglund.